İKÜ İngilizce Öğretmenliği Programı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi (İngilizce Öğretmenliği) Programı, İngilizce Öğretmenliği alanında bir lisans programı sunmaktadır. Lisans düzeyine ÖSYS DİL-1 puan türü ile öğrenci alan programımız, öğretmen adaylarına yönelik İngilizce dil bilgisinin geliştirilmesi, yabancı dil öğretim yöntemleri ve dilbilim konularını kapsayan mesleki derslerle, adayların ilgi alanlarına giren ve kendilerini kültürel ve mesleki alanlarda yetiştirmelerini sağlayan seçmeli derslerden oluşan bir eğitim çerçevesi sunar. Lisans programımız, böylelikle analitik, eleştirel ve iletişimsel beceriler edinmiş, bunları geliştiren ve uygulayabilen, bireysel değerleri gelişkin, geleceğin öğretmenlerini eğitmeyi hedefler.

İngiliz Dili Eğitimi Lisans Programı’na kayıt yaptıran öğretmen adayları, bir İngilizce yeterlik ve derecelendirme sınavına tabi tutulur. Sınavın sonuçlarına göre, temel İngilizce becerileri dersleri izlemeye yeterli görülen adaylar, lisans eğitiminin birinci yılına başlar. Bu sınavda yeterli puan alamayanlar ise, Rektörlüğümüze bağlı Yabancı Diller Bölümü bünyesinde bir yıl İngilizce Hazırlık eğitimi alır.

Öğretmen adaylarının İngilizce dil becerileri, lisans programının birinci ve ikinci yıllarında geliştirilmeye devam edilir. Bu becerilerin geliştirilmesiyle eşzamanlı olarak sunulmaya başlanan yabancı dil öğretim yöntemleri ve dilbilim konularını kapsayan mesleki dersler ve staj, mezuniyete kadar devam eder.  Staj süreci, Kültür Eğitim Kurumları’nı da kapsayan çeşitli özel ve devlet okullarında gerçekleştirilir.

İngiliz Dili Eğitimi Lisans Programı mezunlarımız, öncelikle Kültür Eğitim Kurumları’nda olmak üzere, ilköğretim, orta öğretim, lise ve üniversitelerin hazırlık bölümlerinde öğretmenlik yapabilirler. Mezunlarımız ayrıca elçiliklerde ve turizm sektöründe de çalışabilirler.

Son Güncelleme Tarihi: Sa, 05/15/2018 - 13:37